De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Rascal Flatts

Gary LeVox, Jay DeMarcus, Joe Don Rooney
U.S.A.

Net voor de eeuwwisseling wordt Rascal Flatts, met enig toeval, gevormd in de ‘Fiddle And Steel Guitar’ bar in Nashville (Tennessee).

Het verhaal van Rascal Flatts begint in 1992, wanneer Jay DeMarcus naar Nashville trekt om er een muziekcarrière na te jagen. Hij speelt in diverse bands en haalt in 1997 zijn achterneef Gary LeVox over om ook naar Nashville te komen. Bij één van die bands, de “Chely Wright’s” band, leert hij Joe Don Rooney kennen.

Wanneer op een avond de vaste gitarist niet kan spelen, vraagt Jay of Joe niet wil invallen. Zo spelen ze voor het eerst in de bezetting die enige tijd later Rascal Flatts heet.

In 2000 komt hun debuutalbum “Rascal Flatts” uit en de debuutsingle, “Prayin’ For Daylight” stijgt door tot nummer 3 op de hitlijsten. De andere drie singles, “This Everyday Love” (#9), “While You Loved Me” (#7) en “I’m Moving On” (#4), worden ook allemaal hits.

Na dit succesvolle begin neemt in 2002 het album “Melt” het stokje over. Twee nummer 1 hits brengt het album voort: “These Days” en “Mayberry”. Ook “Love You Out Loud” en “I Melt” staan in de Top 10.

Weer twee jaar later komt “Feels Like Today” uit, hun derde studioalbum. Ook dit album scoort goed en “Bless The Broken Road” staat vijf weken op de toppositie in de charts. Ook “Fast Cars And Freedom” reikt tot nummer 1.

Ook de volgende albums, “Me And My Gang” (2006) en “Still Feels Good” (2007) scoren goed en brengen verschillende hits voort. In 2008 is het dan ook tijd voor een “Greatest Hits” album en daarna volgen nog verschillende albums en een aantal nummer 1 hits.

Met “Rewind” uit 2014 komt het aantal studioalbums op negen. De titelsong van het album levert weer een solide Top 10 hit op.

rascal flatts nieuws

Discografie

back to us (2017)
rewind (2014)
changed (2012)
the best of rascal flatts live (2011)
nothing like this (2010)
unstoppable (2009)
greatest hits vol1 (2008)
still feels good (2007)
me and my gang (2006)
feels like today (2004)
melt (2002)
rascal flatts (2000)

Volg Rascal Flatts

YoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty