De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Pieternel

Pieternel
Nederland

Deze avontuurlijke ‘Nashville-girl’ uit Amsterdam verlegt de grenzen van het genre op een onverwachte manier. Natuurlijk speelt Pieternel gitaar, maar ze geeft haar eigen draai aan de geliefde sound uit Music City. Haar zang en melodische stijl laten invloeden horen van namen als First Aid Kit, Douwe Bob, Bonnie Raitt, Lucius en Chris Stapleton. Samen met haar band brengt Pieternel intieme akoestische, maar ook uptempo songs waarin groei, liefde en avontuur centraal staan. Want yes, wat was het maken van deze plaat in Nashville en New York een groot avontuur!

New York, New York Nog voor Pieternel überhaupt wist dat ze een album wilde maken, reisde ze naar New York. De stad waar het allemaal begon. Nieuwsgierig als ze is, wilde ze weten hoe het was om in de Big Apple te wonen. Eenmaal gearriveerd stelde de stad haar niet teleur. Ze werd uitgenodigd om op een paar open mics te zingen en ontmoette getalenteerde muzikanten waar ze mee ging schrijven. Door al deze ervaringen ontdekte ze dat haar liefde voor folk en country, gecombineerd met een goede dosis pop, niet meer weg zou gaan.

Nashville, Music City Iedere muzikale ontmoeting creëerde meer momentum voor het maken van dit album. Via een ontmoeting met iemand bij een open-mic in New York belandde ze in Nashville en een paar maanden later schreef ze het materiaal voor haar nieuwe songs. Ja, ze zou een album gaan maken vol interessante verhalen over groei, de mensen waar ze van houdt en grote avonturen.

Twee steden, één ziel Thuis voelde ze dat de opname van het album in Nashville en Amsterdam moest plaatsvinden, dus reisde ze heen en weer. De twee steden weerspiegelen haar ziel dan ook perfect: een nuchtere performing artist met eindeloze muzikale ambitie. Nu de EP uit is kijkt Pieternel ernaar uit om de nummers te spelen met haar band.

Sterke muzikale basis Lang geleden, voordat ze dit trans-Atlantische album maakte, ging Pieternel voor het eerst aan de slag met eigen muziek en nummers tijdens haar opleiding aan het Conservatorium en later de Kleinkunstacademie. Pieternel legde hier een sterke muzikale basis en ontwikkelde een flinke portie zelfvertrouwen op het podium. Zo tourde ze al door Nederland met meerdere, eigen muziektheaterproducties.

Al op jonge leeftijd stond Pieternel (1983) op het podium, muziek was haar ontbijt, lunch en avondeten. Zittend voor de platenspeler zong ze mee met een breed scala van artiesten zoals; The Beatles, Edith Piaf, Dolly Parton en Simon & Garfunkel. Op 16-jarige leeftijd won ze de publieksprijs van het Concours de la Chanson. Ze verkende meerdere genres maar in de onomwonden taal van de country vond ze haar stem. Krachtig en kwetsbaar, net als haar inspiratiebronnen Bonnie Raitt, Eva Cassidy en Dolly Parton.

Pieternel (1983) volgde de opleiding Pop & Jazz zang aan het Conservatorium van Utrecht en studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunst Academie. Ze tourde o.a met She Got Game, She Got Game XL en haar solovoorstellingen Zuigen en Gezongen worden door de Liefde, Me and My Guitar, Hit the Road! en Pete’s Saloon. Pieternel speelde meerdere kleine film/serie rollen in o.a. Pak van Mijn Hart, Noord/Zuid. In New York City volgde ze meerdere songwriting masterclasses van Pat Pattison (Berklee College of Music. Ze bracht het album Zuigen en Gezogen door de Liefdeuit en de EP Me and My Guitar.

Aangetrokken door de country/folk muziek vertrok ze naar Amerika. ‘Ik moest iets achterlaten en iets nieuws vinden. Dat gebeurde daar.’ Het resultaat is de EP “All Night Cafe” en niet veel later haar eerste studioalbum “Roosevelt Island” (2018), geproduceerd door Helge Slikker (Gouden Kalf winnaar) en Femke Weidema (Grammy Award winnaar)

pieternel nieuws

Discografie

roosevelt island (2018)
all night cafe ep (2018)

Volg Pieternel

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty