Parmalee

Groepsleden

Matt Thomas, Scott Thomas, Barry Knox, Josh McSwain

Afkomstig uit

Verenigde Staten

Discografie

  • 27861 (2017)
  • Feels Like Carolina (2013)
  • Complicated (2008)
  • Inside (2004)
  • Daylight (2002)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

De groep Parmalee bestaat uit twee broers, Matt Thomas (zang en gitaar) en Scott Thomas (drums), hun neef Barry Knox (basgitaar) en jeugdvriend Josh McSwain (gitaar).

Voor de formatie van Parmalee spelen Matt en Scott, met hun vader, in de “Jerry Thomas And The Thomas Brothers Band”. Na het ‘pensioen’ van hun vader gaan de broers verder met hun neef en jeugdvriend: Parmalee is geboren.

De band neemt in 2002 de EP “Daylight” op. Dit trekt de aandacht en stelt ze uiteindelijk in 2004 in staat om een volwaardig album uit te brengen: “Inside“. Ter promotie van dit album reist de band kris kras door het land in een twee jaar durende toer.

In 2009 brengen ze de EP “Complicated” uit. De bassist van Mötley Crüe, Nikki Sixx, produceert en schrijft verschillende titels voor dit album.

In september 2010 wordt Parmalee slachtoffer van een geweldadige overval. Na een optreden in South Carolina dringen twee gewapende overvallers hun toerbus binnen en eisen geld. Scott komt, met zijn eigen wapen, uit een vertrek achterin de bus en vraagt de overvallers de bus te verlaten.

Hierop opent één van de overvallers het vuur en raakt Scott in zijn been, buik en schouder. Scott schiet beide overvallers neer, één overlijdt ter plekke, de ander raakt zwaar gewond.

Scott zelf wordt met spoed naar een ziekenhuis in Charlotte (North Carolina) gebracht, waar hij ruim een maand blijft. Tien dagen lang ligt hij in coma, maar hij herstelt volledig. In mei 2011 neemt hij voor het eerst weer plaats achter zijn drumkit.

Het tweede volledige album, “Feels Like Carolina“,  brengen ze in 2013 uit. Het nummer “Carolina” bezorgt ze hun eerste nummer 1 notering in de Airplay Chart van Billboard.

Concerten

Helaas heeft Parmalee op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!