De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Parker Willingham

Parker James Willingham
Niceville, Florida, U.S.A.

Parker Willingham groeit met zijn ouders en twee zussen op in Niceville (Florida), een klein plaatsje aan de Golf van Mexico. HIj wordt opgevoed met ‘de gulden regel‘ en respect voor anderen. Daardoor is hij een normale jongen die met twee voeten op aarde staat en daaraan verandert zijn succes niets. Deze opvoeding klinkt veelal door in zijn songs.

You really won’t hear any party anthems or drinking songs. I think my songs are more ‘experience’ driven; I write about various stages in relationships, about my lifestyle, my hometown…just real down-to-earth stuff.

Zijn muziek is beïnvloed door verschillende stijlen en genres, waaronder Styx, Lynyrd Skynyrd, Garth Brooks, George Strait, The Eagles and James Bay. Logisch, want zijn moeder hield van Cher, zijn vader van The Eagles en Queen en zijn zussen van Celine Dion. Zelf luistert hij naar Bon Jovi en Styx. Hierdoor voelt hij zich thuis in meerdere genres, hij kan tijdens optredens snel switchen tussen pop- en rocknummers en een onvervalste honky tonk.

In High School wil hij professioneel baseball player worden, maar dat verandert wanneer zijn zus hem opgeeft voor een talentenjacht. In eerste instantie bedankt hij voor de eer, maar wanneer hij dan toch voor een groot publiek op het podium staat, wordt het een verslaving. Hij pakt de Fender van zijn grootvader en speelt in lokale bars en op evenementen.

Van een lokale fan kan hij een camper lenen en niet veel later vertrekt Parker naar een camping in de buurt van Nashville. Hij speelt daar eerst in lokale bars, krijgt later de kans mee te doen aan songwriter sessions en uiteindelijk wordt hij opgepikt door Apple Row Music. Hier brengt hij in 2017 zijn debuutalbum “You Get Me Every Time” uit.

parker willingham nieuws

Discografie

you get me every time (2017)

Volg Parker Willingham

InstagramYoutube MusicSpotify

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty