Pam Tillis

Volledige naam

Pamela Yvonne Tillis

Geboortedatum

24 juli, 1957(63 jr)

Geboren in

Plant City (Florida), Verenigde Staten

Discografie

  • Looking For A Feeling (2020)
  • Lorrie Morgan & Pam Tillis - Dos Divas (2013)
  • RhineStoned (2007)
  • It's All Relative: Tillis Sings Tillis (2002)
  • Thunder & Roses (2001)
  • Every Time (1998)
  • Greatest Hits (1997)
  • All Of This Love (1995)
  • Sweetheart's Dance (1994)
  • Homeward Looking Angel (1992)
  • Put Yourself In My Place (1991)
  • Above And Beyond The Doll Of Cutey (1983)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Pam is een dochter van de beroemde countryzanger Mel Tillis, die in de jaren zeventig een groot aantal Top 10 hits scoorde. Pam groeit op in Nashville, en komt dus al vroeg met countrymuziek in aanraking.

In 1981 tekent ze een contract bij Warner Bros. Hier brengt ze één album, “Above and Beyond the Doll of Cute”, en enkele singles uit. Het grote succes komt pas in de jaren ’90, wanneer ze onder contract staat bij Arista. Met ‘Don’t Tell Me What To Do” scoort ze in 1991 haar eerste Top 5 hit.

Dit nummer staat op haar album “Put Yourself In My Place” uit 1991, een album dat haar nog enkele hits oplevert. Naast de titeltrack, worden ook “Maybe It Was Memphis” en “One Of Those Things” hits.

Ondanks al deze hits, scoort ze pas in 1995 haar eerste nummer 1 met “Mi Vida Loca (My Crazy Life)” van het album “Sweetheart’s Dance” uit 1994. Desondanks wordt Pam gezien als een grote inspirator en baanbrekend artiest voor de huidige generatie vrouwelijke countrysterren.

Eind 2016 steken er geruchten de kop op dat Pam werkt aan een nieuw album…

Concerten

Helaas heeft Pam Tillis op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!