De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Old Dominion

Matthew Ramsey, Trevor Rosen, Whit Sellers, Geoff Sprung, Brad Tursi
U.S.A.

De bandleden van Old Dominion hebben allemaal, individueel, hun sporen verdiend als songwriter voor andere artiesten. Zo zijn zij onder andere mede verantwoordelijk voor hits als “Chainsaw” en “Better Dig Two” van The Band Perry, “Neon” van Chris Young en “A Guy Walks Into A Bar” van Tyler Farr, maar ook voor nummers van Kenny Chesney en de TV serie “Nashville“.

De band wordt opgericht om te oefenen en zelf muziek te maken, maar al snel komen ze op een punt dat ze een keuze moeten maken. Of ze gaan er serieus mee door, of ze heffen de band op en gaan weer liedjes schrijven voor andere artiesten. Ze besluiten zich 100 procent op de band te focussen en liedjes voor zichzelf te gaan schrijven.

Dit resulteert in een EP, “Old Dominion”, in 2014. Deze komt op 7 oktober 2014 uit en de eerste single “Shut Me Up” krijgt redelijk wat airplay. Zowel Billboard als Rolling Stone tipt de band als ‘band to watch’ in 2015.

Het nummer “Break Up With Him” krijgt veel airplay op Sirius XM Radio en de band brengt dit nummer in januari 2015 als tweede single uit. Het staat enige tijd op nummer 1 in de Billboard Country Airplay chart en reikt tot de derde plaats op de Billboard Hot Country Songs.

In februari 2015 tekenen ze een contract bij RCA Nashville. Ze openen voor Kenny Chesney’s ‘Big Revival Tour’ en in november 2015 komt hun eerst studioalbum uit: “Meat And Candy“.

old dominion nieuws

Discografie

old dominion album (2019)
happy endings (2017)
meat and candy (2015)

Volg Old Dominion

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty