Mo Pitney

Volledige naam

Morgan Daniel Pitney

Geboortedatum

24 maart, 1993(27 jr)

Geboren in

Rockford (Illinois), Verenigde Staten

Discografie

  • Ain't Looking Back (2020)
  • Behind This Guitar (2016)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Mo is al op jonge leeftijd serieus met muziek bezig, wanneer hij zes jaar oud is begint hij met drummen en op zijn twaalfde leert hij gitaar spelen. Al snel maakt hij samen met zijn broer en een vriend deel uit van een bluegrass band.

Zijn debuutsingle “Country” verschijnt in december 2014, een mooi simpel countrylied dat doet denken aan de liederen uit de vorige eeuw. George Strait zou dit nummer ook kunnen zingen, en dat bedoelen we als een compliment.

Behind This Guitar” heet zijn debuutalbum uit 2016 dat op de 10e plaats in de ‘Top Country Albums’ hitlijst blijft steken. Op het album staan samenwerkingen met Morgane Stapleton (de vrouw van Chris Stapleton) en Alison Krauss.

Tot 2020 moeten zijn fans vervolgens geduld hebben. In augustus van dat jaar brengt hij zijn tweede studioalbum “Ain’t Looking Back” uit.

Concerten

Helaas heeft Mo Pitney op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!