De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Mo Pitney

Morgan Daniel Pitney
24 maart 1993  |  Rockford, Illinois, U.S.A.

Mo is al op jonge leeftijd serieus met muziek bezig, wanneer hij zes jaar oud is begint hij met drummen en op zijn twaalfde leert hij gitaar spelen. Al snel maakt hij samen met zijn broer en een vriend deel uit van een bluegrass band.

Zijn debuutsingle “Country” verschijnt in december 2014, een mooi simpel countrylied dat doet denken aan de liederen uit de vorige eeuw. George Strait zou dit nummer ook kunnen zingen, en dat bedoelen we als een compliment.

“Behind This Guitar” heet zijn debuutalbum uit 2016 dat op de 10e plaats in de ‘Top Country Albums’ hitlijst blijft steken. Op het album staan samenwerkingen met Morgane Stapleton (de vrouw van Chris Stapleton) en Alison Krauss.

Tot 2020 moeten zijn fans vervolgens geduld hebben. In augustus van dat jaar brengt hij zijn tweede studioalbum “Ain’t Looking Back” uit.

mo pitney nieuws

Discografie

aint looking back (2020)
behind this guitar (2016)

Volg Mo Pitney

InstagramYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty