De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Miranda Lambert

Miranda Leigh Lambert
10 november 1983  |  Longview, Texas, U.S.A.

Miranda Lambert wordt in 1983 geboren in Longview (Texas), maar groeit op in Lindale (Texas).

Op haar zestiende treedt ze op tijdens de Country Music Revue in Arlington (Texas). Deze show markeert ook de start van de carrière van LeAnn Rimes. Ze krijgt de kans om in Nashville wat nummers op te nemen, maar komt erachter dat het om het inzingen van popnummers gaat. Dat wil ze niet. Teleurgesteld gaat ze terug naar Texas en vraagt haar vader om haar gitaar te leren spelen. Ze wil haar eigen liedjes schrijven.

In 2002 ziet Rod Phelps – die ook onder andere Garth Brooks en Chris Cagle aan contracten hielp – Miranda optreden in ‘Tye Phelps’ Country Music Restaurant”. Hij is zo onder de indruk dat hij wat demo’s naar zijn contacten in Nashville stuurde.

Dit heeft tot gevolg dat Miranda zich in 2003 inschrijft voor de “Nashville Star” talentshow. Ze verovert de derde plaats. en dit levert haar een contract op bij Epic Records. Later dit jaar brengt ze haar eerste album “Kerosene” uit.

In 2006 beginnen Miranda Lambert en Blake Shelton te daten. In 2008 zingt ze de backing vocals op een Blake Shelton cover van Michael Bublé’s “Home”. En Blake schrijft mee aan enkele liedjes op Miranda’s album “Revolution”.

In 2010 verlooft het stel zich en op 14 mei 2011 geven ze elkaar het ‘Ja-woord’. Het stel woont momenteel in Oklahoma. Op 20 juli 2014 werd bekend gemaakt dat het stel, na vier jaar huwelijk, gescheiden was.

Miranda Lambert is ook de oprichtster van de Pistol Annies, die in 2011 debuteert tijdens de Academy Of Country Music’s ‘Girls’ Night Out Show. De groep bestaat uit Miranda Lambert, Ashley Monroe en Angaleena Presley.

miranda lambert nieuws

Discografie

wildcard (2019)
the weight of these wings (2016)
platinum (2014)
four the record (2011)
revolution (2009)
dead flowers ep (2009)
crazy ex girlfriend (2007)
kerosene (2005)

Volg Miranda Lambert

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty