Michael Tyler

Volledige naam

Michael Tyler

Geboortedatum

,

Geboren in

Verenigde Staten

Discografie

  • 317 (2017)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Michael maakt al op jonge leeftijd muziek en is eigenlijk autodidact. Wanneer Michael 13 jaar oud is ontmoet hij via MySpace Michael Knox, de producer van onder andere Trace Adkins, Kelly Clarkson, Thomas Rhett en Jason Aldean. Ze houden contact en regelmatig stuurt Michael demo’s naar Knox, die hem op zijn beurt weer van tips en informatie voorziet.

Uiteindelijk nodigt Knox hem uit om naar Nashville te komen, waar hij voor diverse grote artiesten hits schrijft. Zo is hij mede verantwoordelijk voor “Laid Back”, van Jason Aldean’s succesvolle “Old Boots, New Dirt” album uit 2014. Ook schrijft hij twee nummers voor het album “The Fighters” van LoCash, en is hij mede verantwoordelijk voor “Somewhere On A Beach” van Dierks Bentley.

Op 17 maart kwam zijn debuutalbum “317” uit. De titel “317” koos hij omdat dat de stand van de kilometerteller (in mijlen dan natuurlijk) was toen hij in Nashville aankwam.

Concerten

Helaas heeft Michael Tyler op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!