Mark Blomsteel

 

Mark Blomsteel (34 jaar) is op 23/05/1983 geboren in Rotterdam, Nederland.

markblomsteel.com/

Mark Blomsteel is in 1983 in Rotterdam geboren en groeit op met twee passies: voetbal en countrymuziek. Hij studeert af aan de universiteit van Rotterdam, richting ‘Media & Entertainment Management’.

In deze periode maakt hij werk van zijn muziek en ontmoet hij bij toeval Paul Williams, de manager van de Spice Girls en Boyzone. Ze besluiten te gaan samenwerken, maar al naar een paar maanden slaat het noodlot toe. Paul Williams overlijdt plotseling. Mark maakt zijn afstudeerproject en tevens debuutalbum “Shine” alleen af.

Nadat hij zijn song “Leaving It All Behind”, nog geproduceerd door Paul Williams, op MySpace plaatst, krijgt hij totaal overwacht bericht van niemand minder dan Fred Vail. Fred is de eigenaar van Treasure Isle recorders en tevens oud manager van de legendarische Beach Boys. Hij vraagt Mark naar Nashville te komen.

Dan gaat het snel. Mark bevindt zich in de studio waar sterren als Johnny Cash, Dolly Parton, Waylon Jennings en Jason Aldean hun muziek opnamen. Fred zorgt ervoor dat Mark zijn eerste twee albums opneemt en uitbrengt: “Mark Blomsteel” (2012) en “Crank It” (2014). Hij krijgt hierbij ondersteuning van niemand minder dan Chris Leuzinger, de gitarist van Garth Brooks en andere sessiemuzikanten.

In 2012 wint Mark met het nummer “What’s That Cowgirl See In Me” de Dutch CMA Award voor ‘Song of the Year’. Twee jaar later valt hij weer in de prijzen, ditmaal wint hij de award voor ‘Most Promising Act’ en ‘Best Male Vocalist of the Year’. Ilse DeLange wint deze laatste prijs bij de vrouwen. Hij treedt regelmatig op in Amerika en Europa, op festivals en in theaters.

Mark besluit naar de Verenigde Staten te verhuizen om beter aan zijn carrière te kunnen werken. Voor 2017 staat de release van zijn derde studioalbum “#Dutchboy” op de agenda.

There’s something on this record for everyone. It’s a great mix of country, pop and rock with a great contemporary feel. I’m blessed and humbled to be able to work with the best of the best in the Nashville music industry.

–Mark Blomsteel

De titel van zijn derde album refereert aan de bijnaam die de mensen in Nashville hem gaven: Dutchboy.

#Dutchboy
2017 | Studio album
Crank It
2014 | Studio album
Mark Blomsteel
2012 | Studio album

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Hieronder zie je of Mark Blomsteel concerten in Europa gepland heeft.
Heb je geen geluk bij Mark Blomsteel, of wil je weten welke countryartiesten er nog meer naar Europa komen? Kijk dan op onze concertpagina. Of meld je aan voor onze nieuwsbrieven en 'concertalerts' om geen concert te missen!

Pin It on Pinterest