Margo Price

Volledige naam

Margo Rae Price

Geboortedatum

15 april, 1983(37 jr)

Geboren in

Aledo (Illinois), Verenigde Staten

Discografie

  • That's How Rumors Get Started (2020)
  • Weakness EP (2017)
  • All American Made (2017)
  • Midwest Farmer's Daughter (2016)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Al op jonge leeftijd is Margo Price actief in de plaatselijke kerk in haar hometown Aledo (Illinois). Ze speelt er piano en zingt in het koor. Haar opleiding geniet ze aan de universiteit van Noord Illinois, richting dans en theater. Ze wil artiest worden, maar maakt toch deze opleiding niet af. Nashville roept!

Iedereen begint onderaan, zo ook Margo Price. Ze werkt als serveerster en als danslerares om rond te komen. Ze formeert samen met haar man Jeremy Ivey (gitaar) eerst de groep Buffalo Clover en wat later gaan ze door onder de naam Margo Price & The Pricetags. Sturgill Simpson is lid geweest van deze band, voordat hij solo doorging.

In 2016 releaset ze haar debuutalbum “Midwest Farmer’s Daughter“. Het bijzondere aan dit album is dat het live is ingespeeld op tape, een techniek die niet vaak meer wordt toegepast. Ze schreef mee aan alle elf tracks, vijf daarvan samen met haar man.

Het album deed het in Amerika goed en in het Verenigd Koninkrijk veroverde het zelfs de toppositie in de UK Country Albums hitlijst. In 2017 verschijnt de “Weakness EP” met vier tracks.

 

Concerten

Helaas heeft Margo Price op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!