De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Margo Price

Margo Rae Price
15 april 1983  |  Aledo, Illinois, U.S.A.

Al op jonge leeftijd is Margo Price actief in de plaatselijke kerk in haar hometown Aledo (Illinois). Ze speelt er piano en zingt in het koor. Haar opleiding geniet ze aan de universiteit van Noord Illinois, richting dans en theater. Ze wil artiest worden, maar maakt toch deze opleiding niet af. Nashville roept!

Iedereen begint onderaan, zo ook Margo Price. Ze werkt als serveerster en als danslerares om rond te komen. Ze formeert samen met haar man Jeremy Ivey (gitaar) eerst de groep Buffalo Clover en wat later gaan ze door onder de naam Margo Price & The Pricetags. Sturgill Simpson is lid geweest van deze band, voordat hij solo doorging.

In 2016 releaset ze haar debuutalbum “Midwest Farmer’s Daughter“. Het bijzondere aan dit album is dat het live is ingespeeld op tape, een techniek die niet vaak meer wordt toegepast. Ze schreef mee aan alle elf tracks, vijf daarvan samen met haar man.

Het album deed het in Amerika goed en in het Verenigd Koninkrijk veroverde het zelfs de toppositie in de UK Country Albums hitlijst. In 2017 verschijnt de “Weakness EP” met vier tracks.

margo price nieuws

Discografie

thats how rumors get started (2020)
weakness ep (2017)
all american made (2017)
midwest farmers daughter (2016)

Volg Margo Price

InstagramYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty