Maren Morris

Volledige naam

Maren Larae Morris

Geboortedatum

10 april, 1990(30 jr)

Geboren in

Dallas (Texas), Verenigde Staten

Discografie

  • Hero (2016)
  • Girl (2019)
  • Maren Morris EP (2015)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Al op jonge leeftijd is Maren vaak in de weer met de karaoke apparatuur van de familie. Op feestjes, die gehouden worden in de kapperszaak van haar ouders, verrast ze iedereen met covers van LeAnn Rimes en Patsy Cline. Op haar twaalfde krijgt Maren van haar vader een gitaar. Dit spoort haar aan zelf liedjes te gaan schrijven.

Ze speelt op kleine podia in Texas voordat ze naar Nashville trekt. Ze is dan net twintig jaar oud en heeft maar één droom: songwriter worden. Aspiraties om zelf artiest te worden heeft ze aanvankelijk niet, maar zo af en toe treedt ze nog op in kleine clubs in Nashville. Daardoor bouwt ze een steeds groeiende fanbase op, iets waardoor ze uiteindelijk gevraagd wordt te openen voor grote namen als Little Big Town, Sam Hunt en Chris Stapleton.

Ze werkt mee aan hits voor onder andere Kelly Clarkson en Tim McGraw. Daarnaast zorgt ze met een groep nieuwe, gelijkgestemde artiesten – zoals Brothers Osborne en Kacey Musgraves – voor een nieuw geluid en een nieuwe impuls in countrymuziek.

Op 6 november 2015 komt haar debuut EP uit: “Maren Morris EP“. Deze wordt in 2016 opgevolgd door haar eerste volwaardige studioalbum “Hero”. De releasedate staat gepland voor 3 juni 2016.

Concerten

Helaas heeft Maren Morris op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!