De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Maren Morris

Maren Larae Morris
10 april 1990  |  Dallas, Texas, U.S.A.

Al op jonge leeftijd is Maren vaak in de weer met de karaoke apparatuur van de familie. Op feestjes, die gehouden worden in de kapperszaak van haar ouders, verrast ze iedereen met covers van LeAnn Rimes en Patsy Cline. Op haar twaalfde krijgt Maren van haar vader een gitaar. Dit spoort haar aan zelf liedjes te gaan schrijven.

Ze speelt op kleine podia in Texas voordat ze naar Nashville trekt. Ze is dan net twintig jaar oud en heeft maar één droom: songwriter worden. Aspiraties om zelf artiest te worden heeft ze aanvankelijk niet, maar zo af en toe treedt ze nog op in kleine clubs in Nashville. Daardoor bouwt ze een steeds groeiende fanbase op, iets waardoor ze uiteindelijk gevraagd wordt te openen voor grote namen als Little Big Town, Sam Hunt en Chris Stapleton.

Ze werkt mee aan hits voor onder andere Kelly Clarkson en Tim McGraw. Daarnaast zorgt ze met een groep nieuwe, gelijkgestemde artiesten – zoals Brothers Osborne en Kacey Musgraves – voor een nieuw geluid en een nieuwe impuls in countrymuziek.

Op 6 november 2015 komt haar debuut EP uit: “Maren Morris EP“. Deze wordt in 2016 opgevolgd door haar eerste volwaardige studioalbum “Hero”. De releasedate staat gepland voor 3 juni 2016.

maren morris nieuws

Discografie

girl (2019)
hero (2016)
maren morris ep (2015)

Volg Maren Morris

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty