Luke Bryan

Thomas Luther Bryan
17 juli 1976  |  Leesburg, Georgia, U.S.A.

Luke Bryan komt op 17 juli 1976 ter wereld in Leesburg (Georgia) als zoon van een pindaboer. Net voordat hij op 19-jarige leeftijd zijn geluk wil gaan beproeven in Nashville (Tennessee) slaat het noodlot toe in de familie.

Zijn oudere broer Chris komt om in een auto-ongeluk. Luke stelt zijn vertrek naar Nashville daardoor enkele jaren uit. Pas als zijn vader hem ervan heeft overtuigd dat hij toch echt zijn droom moet gaan najagen, stapt hij in zijn truck en rijdt hij naar Nashville.

In eerste instantie heeft hij wat succes als een songwriter, maar al snel nadat hij als soloartiest is gecontracteerd, scoort hij zijn eerste hit met “All My Fiends Say”.

Niet lang daarna slaat het noodlot weer toe. Lukes oudere zus Kelly sterft kort na zijn debutoptreden in de “Grand Ole Opry”. Dit optreden werd, dankzij de inspanningen van zijn zus, bezocht door 129 mensen, nagenoeg alle inwoners uit zijn hometown.

Luke Bryan werkt zich op tot één van de toonaangevende countryartiesten met een aantal succesvolle albums, o.a. Tailgates & Tanlines (2011), Crash My Party (2013) en de Spring Break serie.

Ook de albums hierna zijn uiterst succesvol en leveren Luke diverse grote hits op. In 2018 begint Luke, in navolging van onder andere Jason Aldean, Blake Shelton en Dierks Bentley, een eigen restaurant/bar/club aan Broadway in Nashville. Ook wordt hij jurylid bij de talentenjacht ‘American Idol’.

luke bryan nieuws

Discografie

born here live here die here (2020)
what makes you country (2017)
farm tour heres to the farmer (2016)
spring break checkin out (2015)
kill the lights (2015)
spring break 6 like we aint ever (2014)
spring break here to party (2013)
crash my party (2013)
spring break 4 (2012)
tailgates and tanlines (2011)
spring break 3 (2011)
spring break 2 (2010)
spring break with all my friends (2009)
doin my thing (2009)
ill stay me (2007)
luke bryan ep (2006)

Volg Luke Bryan

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty