De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Lucie Silvas

Lucie Joanne Silverman
4 september 1977  |  Kingston-Upon-Thames, Verenigd Koninkrijk

Door haar ouders, die fanatieke muziekliefhebbers zijn, komt Lucie al op jonge leeftijd met verschillende muziekstijlen in aanraking. Op 5-jarige leeftijd leert ze pianospelen en enkele jaren later schrijft ze haar eerste song.

Wanneer ze 18 jaar oud is stopt ze met haar opleiding en wordt ze achtergrondzangers voor Judie Tzuke. In 2000 tekent ze een platencontract bij EMI en komt haar debuutsingle “It’s Too Late” uit. De plannen voor haar debuutalbum werden door EMI geannuleerd nadat die single niet in de Top 40 kwam.

Bij een dochter van EMI kan ze een jaar later aan de slag als songwriter, maar ze geeft de droom van een eigen carrière niet op. Wanneer enkele songs die ze geschreven heeft hits worden, wordt dat een stuk makkelijker. In 2003 tekent ze een deal met Mercury en niet veel later verschijnt “Breathe In” in 2006 gevolgd door “The Same Side“.

Op de Nederlandse uitgave van “The Same Side” staat een duet met Marco Borsato, dit wordt in Nederland de eerste single van het album. Het wordt haar eerste nummer 1 hit.

In 2009 maakt ze bekend dat ze aan een nieuw album werkt, maar fans moeten nog tot 2015 geduld hebben voor het uitkomt. Uiteindelijk verschijnt op 18 september 2015 “Letters To Ghosts“.

Daar waar de muziek op haar eerste twee albums onder popmuziek vallen, bevat haar laatste album veel americana en roots invloeden. Tussen de releases van “The Same Side” en “Letters To Ghosts” is Lucie naar Nashville verhuist. Een andere reden hiervoor is wellicht haar huwelijk met John Osborne, van het duo Brothers Osborne.

lucie silvas nieuws

Discografie

ego (2018)
letters to ghosts (2015)
the same side (2007)
breathe in (2004)

Volg Lucie Silvas

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty