De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Little Big Town

Karen Fairchild, Kimberly Schlapman, Phillip Sweet, Jimi Westbrook
U.S.A.

Little Big Town is in 1998 in Nashville (Tennessee) opgericht en heeft nog altijd dezelfde bezetting. Alle bandleden zingen afwisselend per track de lead vocals en de twee mannelijke leden spelen daarnaast ook gitaar.

Het debutalbum “Little Big Town” komt in 2002 uit. Het brengt geen grote hits voort, al klimmen “Don’t Waste My Time” en “Everything Changes” respectievelijk op tot de 33e en 42e plaats in de US Billboard Country Charts. De bandleden blijven touren en nemen ondertussen verschillende baantjes aan om extra geld te verdienen.

Het tweede album, “The Road To Here“, is succesvoller. De eerste single, “Boondocks”, stijgt tot de negende plaats. De tweede single van dit album, “Bring It On Home” overstijgt dat succes zelfs. Het nummer klimt door tot in de Top 5. De daaropvolgende singles pieken ook in de Top 20. Little Big Town had arrived.

In 2007 volgt het derde album, “A Place To Land“, gevolgd door “The Reason Why“, “Tornado” en “Pain Killer“. Het nummer “Pontoon” van het album “Tornado” is hun eerste nummer 1 hit. De titeltrack behaalt later dat jaar de nummer 2 positie en de band ontvangt tijdens de Grammy Awards van 2012 de prijs van ‘best country duo/group performance’.

little big town nieuws

Discografie

the breaker (2017)
wanderlust (2016)
painkiller (2014)
tornado (2012)
the reason why (2010)
a place to land (2007)
the road to here (2005)
little big town (2002)

Volg Little Big Town

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty