Lindsay Ell

Op 20 maart 1989 wordt Lindsay Ell (30 jaar) geboren in Calgary (AB) , Canada.

Discografie

  • Worth The Wait (2017)
  • The Project (2017)
  • Alone (2009)
  • Consider This (2008)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Lindsay Ell wordt op 20 maart 1989 in Calgary (Alberta), in Canada, geboren. Op zesjarige leeftijd speelt ze al piano, maar niet lang daarna ontdekt ze de verzameling gitaren die haar vader in huis heeft.

Als ze acht jaar oud is, stapt ze over op de gitaar en speelt ze in eerste instantie voornamelijk blues. Vanaf haar tiende schrijft ze zelf liedjes. In 2006 komt haar eerste album “Consider This” uit, gevolgd door “Alone” in 2009.

Trips naar Nashville (Tennessee) brengen haar in aanraking met country en ze ontdekt dat daar haar hart ligt. In 2010 verhuist ze permanent naar Nashville en tekent ze een platendeal. Het duurt nog tot december 2013 voordat haar eerste officiële single “Trippin’ On Us” uitkomt.

Ruim drie jaar later volgt de EP “Worth The Wait“. Hierop staan zes tracks, waaronder de John Mayer cover “Stop This Train”..

Lindsay Ell is door onder andere ‘Rolling Stone’, ‘Billboard’ en ‘Guitar World’ genoemd als ‘artist to watch’ in 2014.

Concertagenda

Helaas heeft Lindsay Ell geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!