De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Lee Ann Womack

Lee Ann Womack
19 augustus 1966  |  Jacksonville, Texas, U.S.A.

Als je kijkt naar de geboortedatum van Lee Ann Womack en de releasedatum van haar eerste album “Lee Ann Womack”, zou je kunnen concluderen dat ze een laatbloeier is. Niets is echter minder waar!

Lee Ann is de tweede dochter van een discjockey in Jacksonville (Texas) en komt zo al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Als kind speelt ze piano en tijdens haar studie op ‘South Plains Junior College’, kiest ze voor de richting ‘country music’. De school is één van de eerste die zo’n opleiding aanbiedt. In een latere studie specialiseert ze zich op de commerciële aspecten van de muziekindustrie.

Voordat ze midden jaren negentig in de muziekindustrie stapt, brengt ze eerst haar dochter groot. In 1997 komt haar debuutalbum “Lee Ann Womack” uit, een jaar later gevolgd door “Some Things I Know”. Beide albums zijn succesvol en brengen hits voort.

Lee Ann Womack scoort haar eerste nummer 1 hit pas in 2000, met het nummer “I Hope You Dance” van het gelijknamige album. Het album brengt nog twee hits voort: “Ashes By Now” en “Why They Call It Falling”.

Haar vierde album, “Something Worth Leaving Behind” is een stuk minder succesvol. Het is meer een popalbum dan een echt countryalbum, en kent dan ook maar één hit. Later zegt ze over dit album: “Ik wilde iedereen plezieren, de studio, de fans, mezelf, de critici en ook het succes van “I Hope You Dance” evenaren of overtreffen. Daarom heb ik niet zoveel plezier gehad tijdens het maken van dit album, ik heb alles te ver doordacht”.

In 2005 slaat ze terug met het album “There’s More Where That Came From”. Het is een terugkeer naar de ‘oude stijl country’. Het nummer “I May Hate Myself In The Morning” wordt een Top 10 hit en wint de prijs voor ‘Single Of The Year’ bij de CMA Awards.

Daarna is het drie jaar stil, totdat in 2008 “Call Me Crazy” uitkomt. Haar fans moeten dan weer een aantal jaren wachten op nieuw materiaal. In 2014 komt “The Way I’m Living” uit.

lee ann womack nieuws

Discografie

the lonely the lonesome the gone (2017)
the way im livin (2014)
call me crazy (2008)
theres more where that came from (2005)
greatest hits (2004)
something worth leaving behind (2002)
i hope you dance (2000)
some things i know (1998)
lee ann womack (1997)

Volg Lee Ann Womack

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty