De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Lauren Alaina

Lauren Alaina Kristine Suddeth
8 november 1994  |  Rossville, Georgia, U.S.A.

Al op zeer jonge leeftijd begint Lauren met zingen. In de auto met haar moeder op de deuntjes van de Dixie Chicks, maar ook in een kinderkoor en in de kerk. Vanaf haar achtste levensjaar doet ze mee aan talentenjachten, en het is dan ook geen wonder dat ze uiteindelijk meedoet aan ‘American Idol’. In seizoen tien eindigt ze op een verdienstelijke tweede plaats achter Scotty McCreery.

Op 11 oktober 2011 komt haar debuutalbum “Wildflower” uit. Alle drie de singles blijven in de ‘Hot Country Songs’ hitlijst van Billboard rond de dertigste plaats steken. Geen echte hits, maar het album debuteerde wel op de vijfde plaats in de ‘US Billboard 200’ lijst. Dit album wordt gevolgd door de EP “Lauren Alaina” uit 2015.

In haar tienerjaren had Lauren een eetstoornis, ze wilde ten koste van alles slank zijn. Dit werd alleen maar erger toen ze in de schijnwerpers kwam te staan in ‘American Idol’, ze was bang dat niemand haar aantrekkelijk zou vinden en dat men nare dingen over haar zou schrijven. Recentelijk heeft ze deze angsten met de hulp van goede vrienden en familie losgelaten.

Haar nummer “Road Less Traveled” is een waarschuwing aan meisjes om niet in dezelfde valkuil te stappen. Een deel van de songtekst gaat als volgt:

Why do you keep on staring?
That mirror, mirror, it ain’t fair at all (mm-mm)
Dress sizes can’t define, don’t let the world decide what’s beautiful

lauren alaina nieuws

Discografie

getting good ep (2020)
road less traveled (2017)
lauren alaina ep (2015)
wildflower (2011)

Volg Lauren Alaina

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty