De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Lady A(ntebellum)

Hillary Scott, Charles Kelley, Dave Haywood
U.S.A.

Lady Antebellum is opgericht in 2006 in Nashville, Tennessee. De groep bestaat uit Hillary Scott (lead en background vocals) , Charles Kelley (lead en background vocals, guitar) en Dave Haywood (background vocals, guitar, piano, mandolin).

Het trio treedt op in lokale clubs in Nashville, voordat ze in juli 2007 een contract krijgen van Capitol Records.

De eerste drie albums worden allemaal platinum en zorgen voor een negental nummer 1 hits. Mede hierdoor heeft Lady Antebellum zich bewezen als topband.

In 2017 komt de groep naar Nederland voor een optreden in AFAS Live in Amsterdam. Een enorm gave show, waarbij Kelsea Ballerini de support-act was.

In 2020 verandert de groep - onder (de op dat moment alleen nog door henzelf ervaren) druk van de allesverslindende politieke correctheid - haar naam in Lady A, de 'koosnaam' die de fans haar al sinds het begin gaven. 'Woke' zijn is hot en dat kun je maar beter pro-actief doen moeten de bandleden gedacht hebben.

Ze hebben daarbij alleen over het hoofd gezien dat een andere Amerikaanse artieste al ruim twintig jaar aan de weg timmert onder die naam. Een lijmpoging faalt en rechtzaken zijn het gevolg, waarbij de countrygroep haar macht gebruikt en de naam - vooralsnog - gewoon blijft gebruiken.

lady antebellum nieuwscharles kelley nieuws

Discografie

ocean (2019)
heart break (2017)
747 (2014)
golden (2013)
own the night (2011)
need you now (2010)
itunes sessions (2010)
lady antebellum (2008)

Volg Lady A(ntebellum)

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty