Kristian Bush

Volledige naam

Kristian Merrill Bush

Geboortedatum

14 maart, 1970(49 jr)

Geboren in

Sevierville (Tennessee), Verenigde Staten

Discografie

  • Southern Gravity (2015)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Kristian Bush komt uit een bekende familie. Niet de politieke familie Bush, maar die van de ‘Bush Brothers And Company‘, bekend van de volgens eigen recept gemaakte ‘Baked Beans’.

Daarnaast is hij zelf vooral bekend van de groep Sugerland. Net als zijn collega Jennifer Nettles, heeft Kristian ook een solocarrière. In 2015 bracht hij “Southern Gravity” uit, zijn eerste soloalbum.

Al op jonge leeftijd komt Kristian in aanraking met een verscheidenheid aan muziekinstrumenten. Op zijn vierde leert hij al viool spelen. Met dit instrument rondt hij later een klassieke opleiding af aan de Universiteit van Tennessee.

Na de verhuizing naar Knoxville, Kristian was toen elf jaar oud, speelt hij nog één jaar viool bij de “Knoxville Youth Symphony”. Daarna legt hij de viool voorgoed weg en pakt hij de gitaar.

In de jaren negentig maakt Kristian, samen met Andrew Hyra, deel uit van de “Billy Pilgrim Band”. In 2002 start hij de band “Sugarland”. Met deze band breekt hij definitief door.

Kristian’s jongere broer Brandon was lange tijd lid van “Train“.

Concerten

Helaas heeft Kristian Bush op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!