De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Kristian Bush

Kristian Merrill Bush
14 maart 1970  |  Sevierville, Tennessee, U.S.A.

Kristian Bush komt uit een bekende familie. Niet de politieke familie Bush, maar die van de ‘Bush Brothers And Company‘, bekend van de volgens eigen recept gemaakte ‘Baked Beans’.

Daarnaast is hij zelf vooral bekend van de groep Sugerland. Net als zijn collega Jennifer Nettles, heeft Kristian ook een solocarrière. In 2015 bracht hij “Southern Gravity” uit, zijn eerste soloalbum.

Al op jonge leeftijd komt Kristian in aanraking met een verscheidenheid aan muziekinstrumenten. Op zijn vierde leert hij al viool spelen. Met dit instrument rondt hij later een klassieke opleiding af aan de Universiteit van Tennessee.

Na de verhuizing naar Knoxville, Kristian was toen elf jaar oud, speelt hij nog één jaar viool bij de “Knoxville Youth Symphony”. Daarna legt hij de viool voorgoed weg en pakt hij de gitaar.

In de jaren negentig maakt Kristian, samen met Andrew Hyra, deel uit van de “Billy Pilgrim Band”. In 2002 start hij de band “Sugarland”. Met deze band breekt hij definitief door.

Kristian’s jongere broer Brandon was lange tijd lid van “Train“.

kristian bush nieuws

Discografie

southern gravity (2015)

Volg Kristian Bush

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty