Kenneth Arnold Chesney

Op 26 maart 1968 wordt Kenneth Arnold Chesney (50 jaar) geboren in Knoxville Tennessee, Verenigde Staten.

Discografie

  • Songs For The Saints (2018)
  • Live In No Shoes Nation (2017)
  • Cosmic Hallelujah (2016)
  • The Big Revival (2015)
  • Life On A Rock (2013)
  • Welcome To The Fishbowl (2012)
  • Hemingway's Whiskey (2010)
  • Greatest Hits II (2009)
  • Lucky Old Sun (2008)
  • Super Hits (2007)
  • Just Who I Am: Poets & Pirates (2007)
  • Live: Live Those Songs Again (2006)
  • The Road And The Radio (2005)
  • Be As You Are (Songs From An Old Blue Chair) (2005)
  • When The Sun Goes Down (2004)
  • No Shoes, No Shirt, No Problems (2002)
  • Greatest Hits (2000)
  • Everywhere We Go (1999)
  • I Will Stand (1997)
  • Me And You (1996)
  • All I Need To Know (1995)
  • In My Wildest Dreams (1994)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Pas als tiener krijgt Kenny zijn eerste gitaar. Tot die tijd heeft sport zijn grootste interesse, met name american football en honkbal. Hij leert zelf het instrument bespelen en niet lang daarna, in 1989, maakt hij een demo. Tijdens lokale optredens verkoopt hij zo’n duizend exemplaren, en van het geld koopt hij een nieuwe, betere gitaar.

Na zijn afstuderen verhuist hij naar Nashville en treedt hij daar op in clubs, met honky tonk bar ‘The Turf’ als thuisbasis. In 1992 krijgt hij zijn eerste songwriter deal. Deze deal leidt in 1994 tot een platencontract en zijn debuutalbum “In My Wildest Dreams“. De twee eerste singles van dit album, “Whatever It Takes” en “The Tin Man” blijven steken in de onderste helft van de charts.

Een jaar later komt “All I Need To Know” uit, maar de echte doorbraak komt pas met “Me And You” in 1996. De titelsong en “When I Close My Eyes” worden nét geen numer 1 hit, ze blijven beide op positie twee steken.

I Will Stand” uit 1997 geeft Kenny zijn eerste nummer 1 hit met “She’s Got It All”. Met ieder volgend album neemt de populariteit van Kenny Chesney toe en na zijn volgende album “Everywhere We Go” (1999) komt er in 2000 een eerste “Greatest Hits” album uit.

Ook in het nieuwe millenium scoort Kenny hit na hit en blijken zijn albums succesvol. Van “No Shoes, No Shirt, No Problems” uit 2002 tot “Lucky Old Sun” uit 2008, zijn albums leveren hem vele hits op.

Zijn live optredens behoren tot de beste in het genre. Hij wordt dan ook door de ‘Country Music Association’ in totaal vier keer uitgeroepen tot ‘Entertainer Of The Year’ (2004, 2006, 2007 en 2008).

In 2010 komt “Greatest Hits II” uit, gevolgd door zijn dertiende studioalbum “Hemingway’s Whiskey“. Met “Welcome To The Fishbowl” (2012), “Life On A Rock” (2013) en “The Big Revival” (2014) doet Kenny nog steeds volop mee in de hitlijsten.

In 2014 worden een aantal grote stadionconcerten aangekondigd met twee ‘hoofdacts’: Kenny en Jason Aldean. Brantley Gilbert verzorgt de opening van de concerten.

Kenny trouwt in 2005 met actrice Renée Zellweger, maar dat huwelijk duurt maar enkele maanden.

Concertagenda

Helaas heeft Kenny Chesney geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!