De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Kelsea Ballerini

Kelsea Nicole Ballerini
12 september 1993  |  Mascot, Tennessee, U.S.A.

Kelsea wordt geboren op 12 september 1993 in Mascot (Tennessee), maar groeit op in Knoxville in diezelfde staat. Haar vader, die Italiaanse voorouders heeft, werkt bij een country radiostation. Op driejarige leeftijd neemt ze danslessen, waarmee ze zo’n tien jaar doorgaat, en zingt ze in het plaatselijke kerkkoor. Voor haar moeder schrijft ze op twaalfjarige leeftijd haar eerste lied.

Reeds op vijftienjarige leeftijd verhuist ze naar Nashville, waar ze twee jaar lang studeert aan een universiteit. De roep van een muziekcarrière is echter te groot, en ze verlaat de universiteit voortijdig.

Slechts negentien jaar oud, tekent ze een platencontract bij Black River Entertainment. In oktober 2014 komt “Love Me Like You Mean It” uit, gevolgd door een EP in november.

“Love Me Like You Mean It” wordt meteen haar eerste nummer 1 hit. Slechts een handjevol vrouwelijke countryartiesten hebben dat bereikt, Carrie Underwood was in 2006 de laatste met “Jesus, Take The Wheel”.

In mei 2015 komt haar eerste soloalbum “The First Time” uit, en ook dit album reikt tot de Top 5 in de ‘Top Country Albums‘ hitlijst van Billboard.

Het eerdere succes evenaart ze met haar tweede track. “Dibs” behaalt de nummer 1 positie op country radio in februari 2016.

kelsea ballerini nieuws

Discografie

kelsea (2020)
unapologetically (2017)
the first time (2015)
kelsea ballerini ep (2014)

Volg Kelsea Ballerini

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty