De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Kellie Pickler

Kellie Dawn Pickler
28 juni 1986  |  Albemarle, North Carolina, U.S.A.

In 2005 neemt Kellie deel aan ‘American Idol’. Jurylid Simon Cowell is onder de indruk en voorspelt dat ze in de Top 3 finisht. Hij geeft zelfs toe dat hij haar beter vindt dan de winnaar van de vorige editie, niemand minder dan Carrie Underwood. Uiteindelijk wordt Kellie zesde en tekent een platencontract bij 19 Recordings.

Nadat haar ouders uit elkaar zijn gegroeid, groeit Kellie op bij haar opa en oma, de grootste invloeden in haar leven. Ze komt niet heel veel in aanraking met (pop) muziek, maar ze zingt graag. Na haar afstuderen werkt ze als serveerster bij een Sonic Drive-In filiaal en doet ze mee aan verschillende talentenjachten.

Haar eerste studioalbum “Small Town Girl” komt in 2006 uit. Het behaalt de nummer 1 positie op de ‘Top Country Album’ hitlijst van Billboard en bereikt zelfs de negende plaats op de ‘Billboard 200’. Er komen drie singles die allemaal de Top 20 halen.

Twee jaar later krijgt dit een vervolg met het album “Kellie Pickler“. Dit album scoort precies even goed als haar eerste, de eerste plaats in de ‘Top Country Albums’ en de negende in de ‘Billboard 200’. Met “Best Days Of Your Live”, een nummer dat ze samen met Taylor Swift schrijft, behaalt ze haar eerste Top 10 hit.

Haar derde album “100 Proof” komt in 2012 uit. Met een tweede plaats in de ‘Top Country Albums’ en een zevende in de ‘Billboard 200’ is het wederom een succes. De singles, “Tough” en “100Proof” komen echter niet verder dan de dertigste en vijftigste plaats.

“The Woman I Am” komt in 2013 uit. Het scoort wederom als album goed, maar de singles vallen tegen. Zowel in de ‘Country Airplay’ als in de ‘Hot Country Song’ hitlijsten blijven ze rond plaats vijftig steken.

kellie pickler nieuws

Discografie

the woman i am (2013)
100 proof (2015)
kellie pickler (2008)
small town girl (2006)

Volg Kellie Pickler

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty