Keith Lionel Urban

Op 26 oktober 1967 wordt Keith Lionel Urban (50 jaar) geboren in Whangarei, Northland (, Nieuw Zeeland).

Discografie

  • Graffiti U (2018)
  • RipCORD (2016)
  • Fuse (2013)
  • The Story So Far (2012)
  • Get Closer (2010)
  • Defying Gravity (2009)
  • Greatest Hits (2007)
  • Love, Pain & The Whole Crazy Thing (2006)
  • Be Here (2004)
  • Golden Road (2002)
  • Keith Urban (1999)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Geboren in Nieuw Zeeland, opgegroeid in Australië en furore gemaakt als countryartiest in Amerika. Keith Urban is daarnaast bekend als jurylid in de Amerikaanse talentenjacht ‘The Voice’ en vanwege zijn huwelijk met Nicole Kidman.

Keith is geboren op het noordereiland van Nieuw Zeeland. Hij groeit daar op, maar op zeventienjarige leeftijd verhuist hij met zijn ouders naar de provincie Queensland, in Australië.

Keith neemt gitaarlessen, schrijft zich in voor lokale talentenjachten en speelt op countryfestivals. Later neemt hij deel aan de TV talentenshow ‘New Faces’. Dit geeft hem enige bekendheid in Australië. Zijn grootste invloeden zijn Mark Knopfler (Dire Straits) en Lindsey Buckingham (Fleetwood Mac).

Nog in Australië brengt hij zijn eerste album uit en releast daarvan vier singles naar de radio. Eenmaal verhuist naar Amerika vindt hij werk als sessiemuzikant en start hij de band “The Ranch”.

Zijn solodebuut maakt hij in 1999 met het album “Keith Urban“. Het levert hem meteen zijn eerste nummer 1 hit op met “But For The Grace Of God”. Keith’s ster is rijzende en met het nummer “You’ll Think Of Me” van zijn tweede album “Golden Road“, wint hij zijn eerste Grammy.

Ook zijn volgende albums, “Be Here“, “Love, Pain & The Whole Crazy Thing“, “Defying Gravity” en “Get Closer” scoren goed en leveren enkele nummer 1 hits op.

Keith Urban heeft een eigen gitaarlijn op de markt gebracht: Urban Guitar Collection.

Concertagenda

Helaas heeft Keith Urban geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!