De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Keith Urban

Keith Lionel Urban
26 oktober 1967  |  Whangarei, Northland, New Zealand

Geboren in Nieuw Zeeland, opgegroeid in Australië en furore gemaakt als countryartiest in Amerika. Keith Urban is daarnaast bekend als jurylid in de Amerikaanse talentenjacht ‘The Voice’ en vanwege zijn huwelijk met Nicole Kidman.

Keith is geboren op het noordereiland van Nieuw Zeeland. Hij groeit daar op, maar op zeventienjarige leeftijd verhuist hij met zijn ouders naar de provincie Queensland, in Australië.

Keith neemt gitaarlessen, schrijft zich in voor lokale talentenjachten en speelt op countryfestivals. Later neemt hij deel aan de TV talentenshow ‘New Faces’. Dit geeft hem enige bekendheid in Australië. Zijn grootste invloeden zijn Mark Knopfler (Dire Straits) en Lindsey Buckingham (Fleetwood Mac).

Nog in Australië brengt hij zijn eerste album uit en releast daarvan vier singles naar de radio. Eenmaal verhuist naar Amerika vindt hij werk als sessiemuzikant en start hij de band “The Ranch”.

Zijn solodebuut maakt hij in 1999 met het album “Keith Urban“. Het levert hem meteen zijn eerste nummer 1 hit op met “But For The Grace Of God”. Keith’s ster is rijzende en met het nummer “You’ll Think Of Me” van zijn tweede album “Golden Road“, wint hij zijn eerste Grammy.

Ook zijn volgende albums, “Be Here“, “Love, Pain & The Whole Crazy Thing“, “Defying Gravity” en “Get Closer” scoren goed en leveren enkele nummer 1 hits op.

Keith Urban heeft een eigen gitaarlijn op de markt gebracht: Urban Guitar Collection.

keith urban nieuws

Discografie

graffiti u (2018)
ripcord (2016)
fuse (2013)
the story so far (2012)
get closer (2010)
defying gravity (2009)
greatest hits (2007)
love pain the whole cruzy thing (2006)
be here (2004)
golden road (2002)
keith urban (1999)

Volg Keith Urban

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty