Kacey Musgraves

Volledige naam

Kacey Lee Musgraves

Geboortedatum

21 augustus, 1988(32 jr)

Geboren in

Golden (Texas), Verenigde Staten

Discografie

  • Golden Hour (2018)
  • Pageant Material (2015)
  • Same Trailer Different Park (2013)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Kacey Musgraves begint al op jonge leeftijd met het schrijven van songteksten. Op achtjarige leeftijd schrijft ze “Notice Me”. Dit nummer wordt gezongen tijdens de diploma-uitreiking van haar basisschool.

Ze speelt al vroeg op de mandoline, maar op haar twaalfde switcht ze naar de gitaar. Ze krijgt les van een lokale muzikant. Later omschrijft ze deze overstap als “één van de belangrijkste dingen die me ooit zijn overkomen”.

Haar eerste stappen in de ‘country music scene’ zet ze op 18-jarige leeftijd, wanneer haar moeder haar naar festivals brengt om te spelen. Ook neemt ze wat demo’s voor de platenmaatschappijen.

Ze brengt drie albums uit in eigen beheer. In 2007 wordt ze zevende in de talentenjacht ‘Nashville Star’. Ze tekent een platencontract en brengt in 2013 haar album “Same Trailer Different Park” uit. Zowel het album als de vier uitgebrachte singles zijn erg succesvol.

Het duurt tot 2015 voordat haar tweede studioalbum “Pageant Material” uitkomt.

 

Concerten

Helaas heeft Kacey Musgraves op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!