De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Kacey Musgraves

Kacey Lee Musgraves
21 augustus 1988  |  Golden, Texas, U.S.A.

Kacey Musgraves begint al op jonge leeftijd met het schrijven van songteksten. Op achtjarige leeftijd schrijft ze “Notice Me”. Dit nummer wordt gezongen tijdens de diploma-uitreiking van haar basisschool.

Ze speelt al vroeg op de mandoline, maar op haar twaalfde switcht ze naar de gitaar. Ze krijgt les van een lokale muzikant. Later omschrijft ze deze overstap als “één van de belangrijkste dingen die me ooit zijn overkomen”.

Haar eerste stappen in de ‘country music scene’ zet ze op 18-jarige leeftijd, wanneer haar moeder haar naar festivals brengt om te spelen. Ook neemt ze wat demo’s voor de platenmaatschappijen.

Ze brengt drie albums uit in eigen beheer. In 2007 wordt ze zevende in de talentenjacht ‘Nashville Star’. Ze tekent een platencontract en brengt in 2013 haar album “Same Trailer Different Park” uit. Zowel het album als de vier uitgebrachte singles zijn erg succesvol.

Het duurt tot 2015 voordat haar tweede studioalbum “Pageant Material” uitkomt.

kacey musgraves nieuws

Discografie

golden hour (2018)
pageant material (2015)
same trailer different park (2013)

Volg Kacey Musgraves

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty