Judy Blank

Judy Blank
Nederland

Judy Blank is terug op de podia. Met een koffer vol nieuwe liedjes over klein geluk, Louisiana en je draai proberen te vinden in de wereld.

‘When The Storm Hits’, Blank’s in 2014 uitgekomen debuutalbum, kreeg een viersterrenrecensie in OOR. De kleurrijk ingevulde pianonummers, waarin sterke melodieën en een krachtig, authentiek stemgeluid de toon zetten, bleken ook live goed te werken. Ze speelde op North Sea Jazz, Lowlands en Pinkpop, was te zien bij De Wereld Draait Door en reisde later in het jaar het land het land door voor haar eerste clubtour, die zalen als Paradiso en Tivoli niet oversloeg. Ze eindigde de tour als een van de afsluitende acts op het Songbird Festival.

Inmiddels is ze met haar muziek, die bij iedereen met een beetje gevoel keihard binnenkomt, een iets andere weg ingeslagen. Gewapend met gitaar zet ze een andere sound neer dan voorheen. Veel van de liedjes zijn geïnspireerd door haar recente reizen naar Amerika. Daar speelde ze in intieme setting op open mic nights in verschillende bars en cafés in Louisiana, waar ze al gauw talk of the day werd. Binnen een mum van tijd werd ze gevraagd te spelen bij het lokale radiostation en had ze er nieuwe optredens bij. Ook droomde ze weg bij shows van haar grootste inspiratiebronnen: folk/countryduo The Wood Brothers en Ben Howard.

Ze ontmoette, beleefde, nam de tijd om te groeien; en dat is te horen. De teksten zijn volwassener, doorleefder en eerlijker dan ooit. Met haar nieuwe liedjes deelt ze haar hersenspinsels op een houten veranda in Lake Arthur, laat ze je proeven van met suiker bestoven beignets in New Orleans en bezingt ze dagelijkse strubbelingen met een stem waar je kippenvel van krijgt.

Begin maart 2018 is de nieuwe single ‘Mary Jane’ uitgekomen. Een eerste voorproefje van het nieuwe album ‘Morning Sun’ dat in september 2018 verschijnt.

“This young girl sang some songs that made my heart drum. If she was anywhere around me, I’d go see her ev’ry night.” – Seasick Steve

judy blank nieuws

Discografie

morning after ep (2019)
morning sun (2018)

Volg Judy Blank

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty