JP Harris

Volledige naam

Joshua Pless Harris

Geboortedatum

13 februari, 1983(37 jr)

Geboren in

Montgomery (Alabama), Verenigde Staten

Discografie

  • Sometimes Dogs Bark At Nothing (2018)
  • Home Is Where The Hurt Is (2014)
  • I'll Keep Calling (2012)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

J.P. Harris is nog jong, heeft een groot verleden in de punkrockwereld, maar klinkt tegenwoordig als een doorgewinterde americana pionier met zijn nieuwe band The Tough Choices.

Met zijn debuutplaat ‘I’ll Keep Calling uit 2012, dat vol staat met countrymuziek zoals het bedoeld is, treedt hij in de voetsporen van Iconen als Buck Owens en Merle Haggard en won hij onder andere ‘Best Country Album’ binnen de Nashville scene en bij de Independent Music Awards. Hij tourde vervolgens de hele wereld over met The Tough Choices, won de harten van vele country liefhebbers en komt in 2016 met zijn geweldige album ‘Home Is Where The Hurt Is‘, waarin hij samenwerkte met onder andere Chance McCoy en indie-country ster Nikki Lane.

Verwacht snerpende zang, messcherpe gitaarsolo’s en een huilende pedaal steel, kortom een niet te missen country band die niet voor niets al twee jaar op rij als Must-see Country act getipt wordt door het gezaghebbende Rolling Stone Magazine.

Zijn derde album verschijnt in 2018, de titel is “Sometimes Dogs Bark At Nothing”. Het album krijgt van de Volkskrant een 4-sterren recensie.

 

 

Concerten

Helaas heeft JP Harris op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!