De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Josh Turner

Joshua Otis Turner
20 november 1977  |  Hannah, South Carolina, U.S.A.

Josh is sinds 2003 getrouwd met Jennifer Ford. Het stel kent elkaar van High School en samen hebben ze vier zonen. Jennifer vergezeld Josh tijdens zijn concerten, ze is dan één van zijn achtergrondzangeressen en speelt keyboard.

Zijn eerste album “Long Black Train” brengt hij in 2003 uit. Het geen spectaculair debuut, maar het album is een solide begin voor de zanger. Drie jaar later volgt “Your Man“, waarvan de titeltrack hem zijn eerste nummer 1 hit oplevert. Ook de tweede single “Would You Go With Me” bezet enige tijd de ‘top spot’ in de country singles hitlijst.

In 2007 wordt hij lid van de ‘Grand Ole Opry‘. Dat jaar komt ook zijn derde album “Everything Is Fine” uit. Het nummer “Firecracker” bezorgt Josh zijn derde Top 10 hit. Zijn duet met Trisha Yearwood, “Another Try” piekt op nummer 15 en de titeltrack blijft op de twintigste plaats steken.

“Haywire” is de titel van zijn volgende album, en kent met het nummer “Why Don’t We Just Dance” en “All Over Me” veel success. Beide songs worden nummer 1 hits.

In 2012 verschijnt “Punching Bag“. Dit album is iets minder succesvol, maar bevat met “Time Is Love” nog wel een hit. In 2014 brengt Josh de eerste single uit van zijn zesde studioalbum “Deep South” uit. Het album zelf zal pas in 2017 verschijnen.

Naast muzikant is Josh Turner ook een acteur.

josh turner nieuws

Discografie

deep south (2017)
punching bag (2012)
haywire (2010)
everything is fine (2007)
your man (2006)
long black train (2003)

Volg Josh Turner

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty