De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Josh Kelley

Joshua Bishop Kelley
30 januari 1980  |  Augusta, Georgia, U.S.A.

Josh Kelley is de oudere broer van Charles Kelley, de frontman van Lady Antebellum. Ze groeien op in Augusta (Georgia) en Josh krijgt de liefde voor muziek mee van zijn ouders, zijn vader is fan van de klassieke countrymuziek en zijn moeder houdt van soul en R&B.

Op zijn elfde krijgt Josh een gitaar en niet veel later vormt hij als tiener, samen met Charles, de band Inside Blue. Wanneer hij veertien is brengt de band een cd uit die veel airplay krijgt op de lokale radio. Hierdoor vallen ze op bij de platenmaatschappijen en ontmoeten ze James Brown enkele keren.

In 2001 brengt Josh zelf zijn eerste soloalbum “Changing Faces” uit, gevolgd door “The Ride Home” (2003) en enkele andere pop/soul geïnspireerde albums.

In 2010 tekent Josh een contract bij MCA Nashville en brengt hij een jaar later met “Georgia Clay” zijn eerste countryalbum uit. De titeltrack klimt tot de 17e positie in de ‘Hot Country songs’ hitlijst. Na vijf jaar brengt Josh op 22 april 2016 de opvolger van “Georgia Clay” uit: “New Lane Road”.

In juni 2016 wordt bekend dat Josh en zijn vrouw Katherine Heigl in januari 2017 hun derde kindje verwachten, een jongentje. Het stel heeft samen twee geadopteerde meisjes.

josh kelley nieuws

Discografie

new lane road (2016)
georgia clay (2011)

Volg Josh Kelley

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty