Josh Abbott Band

Groepsleden

Josh Abbott, Austin Davis, Preston Wait, Edward Villanueva, James Hertless, Caleb Keeter, David Fralin

Afkomstig uit

Verenigde Staten

Discografie

  • Until My Voice Goes Out (2017)
  • Catching Fire (2019)
  • Front Row Seat (2015)
  • Small Town Family Dream (2012)
  • She's Like Texas (2010)
  • Scapegoat (2008)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

De naamgever van de band, Josh Abbott, formeert in 2006 tijdens zijn studie aan de Texas Tech University in Lubbock (Texas) zijn band. De eerste bandleden zijn zijn studiegenoten Austin Davis, Drew Hurt en Neel Huey. Hij maakt de opleiding niet af, Josh wil muzikant worden.

De groep maakt een demo, maar niet lang daarna verlaten Huey en Hurt de band en worden vervangen door Preston Wait en Eddie Villanueva. In 2010, een jaar na de release van hun eerste album “Scapegoat“, worden er nog twee bandleden toegevoegd: Caleb Keeter en James Hertless. Een tweede album volgt nog dat jaar, “She’s Like Texas“.

Twee jaar later verschijnt het album “Small Town Family Dream” dat de Top Country Albums hitlijst van Billboard op nummer 5 binnenkomt. Hun vierde album, “Front Row Seat” uit 2015 is een ‘conceptalbum’ dat de relatie en scheiding van Josh Abbott met zijn ex-vrouw beschrijft. Dit album debuteert op nummer 9 in de album hitlijst.

Twee jaar later komt de groep met “Until My Voice Goes Out“. Een luchtiger album na de het zware “Front Row Seat”, maar toch komt ook dit album niet zonder tegenslag tot stand.

Hoewel echte hits tot nu toe uitblijven, scoren hun albums goed en bouwen ze daarmee een redelijk grote fanbase op. In 2019 releaset de band een tussentijdse EP: “Catching Fire“.

Concerten

Helaas heeft Josh Abbott Band op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!