De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Josh Abbott Band

Josh Abbott, Austin Davis, Preston Wait, Edward Villanueva, James Hertless, Caleb Keeter, David Fralin
U.S.A.

De naamgever van de band, Josh Abbott, formeert in 2006 tijdens zijn studie aan de Texas Tech University in Lubbock (Texas) zijn band. De eerste bandleden zijn zijn studiegenoten Austin Davis, Drew Hurt en Neel Huey. Hij maakt de opleiding niet af, Josh wil muzikant worden.

De groep maakt een demo, maar niet lang daarna verlaten Huey en Hurt de band en worden vervangen door Preston Wait en Eddie Villanueva. In 2010, een jaar na de release van hun eerste album “Scapegoat“, worden er nog twee bandleden toegevoegd: Caleb Keeter en James Hertless. Een tweede album volgt nog dat jaar, “She’s Like Texas“.

Twee jaar later verschijnt het album “Small Town Family Dream” dat de Top Country Albums hitlijst van Billboard op nummer 5 binnenkomt. Hun vierde album, “Front Row Seat” uit 2015 is een ‘conceptalbum’ dat de relatie en scheiding van Josh Abbott met zijn ex-vrouw beschrijft. Dit album debuteert op nummer 9 in de album hitlijst.

Twee jaar later komt de groep met “Until My Voice Goes Out“. Een luchtiger album na de het zware “Front Row Seat”, maar toch komt ook dit album niet zonder tegenslag tot stand.

Hoewel echte hits tot nu toe uitblijven, scoren hun albums goed en bouwen ze daarmee een redelijk grote fanbase op. In 2019 releaset de band een tussentijdse EP: “Catching Fire“.

josh abbott band nieuws

Discografie

until my voice goes out (2017)
catching fire ep (2019)
front row seat (2015)
small town family dream (2012)
shes like texas (2010)
scapegoat (2008)

Volg Josh Abbott Band

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty