Joe Nichols

Joseph Edward Nichols
26 november 1976  |  Rogers, Arkansas, U.S.A.

Joe groeit op in Rogers (Arkansas) waar zijn vader basgitaar speelt in lokale countrybands. Hij komt dus al vroeg in aanraking met (country)muziek. Zelf speelt hij in een rockband, voordat hij als een country DJ aan het werk gaat.

Op 19-jarige leeftijd tekent hij zijn eerste contract bij een muzieklabel, waar hij zijn eerste album – Joe Nichols – uitbrengt. Het album verkoopt slecht, ondanks het bescheiden succes van de eerste single “Six Of One, Half A Dozen Of The Other”. Hierdoor wordt zijn contract niet verlengd en Joe neemt allerlei baantjes aan in Nashville. Hij blijft zo wel in contact met de mensen in ‘Music City’.

In 1999 krijgt hij een nieuwe kans. Zijn tweede album, “Man With A Memory“, komt uit in 2002 en hij scoort met “The Impossible” een Top 3 hit. Met “Brokenheartsville” scoort hij in 2003 zijn eerste nummer 1 hit. Ook “She Only Smokes When She Drinks” en “Cool To Be A Fool” worden Top 20 noteringen.

Ook zijn volgende albums brengen diverse hits voort, bijvoorbeeld “What’s A Guy Gotta Do” van het album “Revelation” uit 2004, “Tequila Makes Her Clothes Fall Off” en “Size Matters (Someday)” van het album “III” en “Another Side Of You” en “It Ain’t No Crime” van “Real Things” uit 2007.

In de periode 2002 – 2007 kent hij periodes met (privé)problemen door een verslaving die ontstaat na de dood van zijn vader. Uiteindelijk klimt hij uit het dal en trouwt hij in 2009 en krijgt hij nog twee kinderen.

In de periode 2009 – 2013 stort hij zich helemaal op de muzier en scoort hij weer diverse hits met de succesvolle albums “Old Things New“, “It’s All Good” en “Crickets“.

Zijn negende studioalbum komt ergens in 2016 uit.

joe nichols nieuws

Discografie

never gets old (2017)
crickets (2013)
its all good (2011)
greatest hits (2011)
old things new (2009)
real things (2007)
III (2005)
revelation (2004)
man with a memory (2002)
joe nichols (1996)

Volg Joe Nichols

InstagramYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty