De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Joe Buck

Joe Buck
5 oktober 1995  |  Nederland

In 2009 ging Joe samen met zijn vader naar Belgie. Ze gingen naar een gebouw vol met piano’s en synthesizers. Na een spotlights verlichte hand gepasseerd te hebben, kwamen ze in het paradijs terecht met Elektrische Gibsons en Fenders. Bovenop een steiger, midden in de ruimte, stonden de akoestische gitaren en de hele dag speelde er de ‘Where The Light is’-dvd van John Mayer. Daar kreeg Joe zijn eerste gitaar.

Joe was vastberaden om te leren zingen en spelen tegelijk en speelde al snel mee met zijn favoriete liedjes. Hij nam video’s op en speelde concertjes voor zijn ouders. Al snel merkte hij dat hij zingen misschien zelfs nog leuker vond dan gitaar spelen. In 2012 is Joe vanuit Zeeland naar Brabant vertrokken. Hij werd aangenomen om vocals te studeren aan de Rockacademie en ging op 16-jarige leeftijd op kamers in Tilburg. Daar schreef hij zijn eerste eigen liedjes, waarna hij wist dat hij singer-songwriter wilde zijn.

Begin 2014 is hij, samen met zijn band, gestart met het uitwerken en uitvoeren van zijn eigen songs. Catchy country- pop songs met een eerlijke, rechttoe rechtaan teksten over liefde, jong zijn, fouten maken en je eigen plek zoeken. Een grote liefde voor singer-songwriters als John Mayer, Taylor Swift, Hunter Hayes, Ed Sheeran, Joe Brooks en bands als the Fray en the Script vormen het geluid van Joe Buck.

Het jaar 2015 wordt voor Joe Buck het jaar van schrijven en optreden. In 2016 wil hij zijn muziek voor het eerst gaan uitbrengen.

In 2017 en 2018 treedt hij diverse malen op als support-act bij concerten van bekende Amerikaanse acts zoals Hunter Hayes, Maren Morris, Dan + Shay en de CMA Songwriter Series.

Hij groeit als artiest, en krijgt de kans zich verder te bewijzen. Zo tekent hij een contract bij Ilse DeLange en mag hij met Kacey Musgraves gaan touren door Europa. Die ervaringen, in combinatie met zijn trips naar Nashville, zijn terug te horen in zijn muziek.

Fans moeten nog altijd wachten op zijn eerste album, maar via Spotify en andere aanbieders verschijnen er nu mooie singles zoals “Black” en “The Way You Take Time”.

joe buck nieuws

Discografie

Helaas, (nog) geen discografie aanwezig.

Volg Joe Buck

YoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty