De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Jerrod Niemann

Jerrod Lee Niemann
24 juli 1979  |  Harper, Kansas, U.S.A.

Al vanaf jonge leeftijd wordt Jerrod beïnvloed door countrymuziek. Zijn moeder won een door Tracy Lawrence gesigneerde gitaar. Hierop leert hij het instrument te bespelen en schrijft hij een aantal liedjes per jaar.

Na zijn afstuderen speelt hij in clubs in ander andere Fort Worth (Texas), Nashville (Tennessee) en Denver (Colorado). Ook reist hij naar Europa en toert daar met de band “Kane” (de Amerikaanse band, niet de Nederlandse).

In 2001 schrijft hij mee aan drie nummers van Garth Brooks, waaronder de Chris LeDoux tribute “Good Ride Cowboy”. Hij heeft ook liedjes geschreven voor Jamey Johnson, Julie Roberts en Neal McCoy.

Hoewel hij in eigen beheer al twee albums heeft uitgebracht, “Long Hard Road” (1999) en “Jukebox Of Hard Knocks” (2004), komt zijn echte debuutalbum in 2010 uit. “Judge Jerrod & The Hung Jury” is meteen een succes. Het album komt binnen op nummer 1 van de ‘Billboard Top Country Albums’ en daarmee eindigt de 24 weken durende hegemonie van “Need You Now” van “Lady Antebellum“.

Het levert Jerrod ook meteen zijn eerste nummer 1 hit op: “Lover, Lover”. Het is een cover van het nummer “You Don’t Treat Me No Good” uit 1992, uitgebracht door de Amerikaanse soul groep “Sonia Dada”.

Het in 2012 uitgebrachte “Free The Music” is minder succesvol, maar in 2014 slaat Jerrod terug met “High Noon“. Zijn single “Drink To That All Night” blijft steken op de vierde positie op de ‘Hot Country Songs’. Populair is het nummer zeker, het behaalt wel de nummer 1 spot in de ‘Country Airplay’ chart van Billboard.

Op 6 maart 2012 krijgt Jerrod Niemann de schrik van zijn leven als zijn toerbus vlam vat. Hij wordt tijdig gewaarschuwd door Lee Brice, ook aanwezig, en kan ongedeerd aan de vlammenzee ontsnappen.

jerrod niemann nieuws

Discografie

this ride (2017)
high noon (2014)
yellow brick road (2013)
free the music (2012)
judge jerrod and the hung jury (2010)
long hard road (1999)

Volg Jerrod Niemann

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty