De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Jake Owen

Joshua Ryan Owen
28 augustus 1981  |  Winter Haven, Florida, U.S.A.

Jake Owen is, samen met zijn tweelingbroer Jarrod, op 28 augustus 1981 geboren in Winter Haven (Florida). De broers hebben meer belangstelling voor sport dan voor muziek. Jake wint op zijn vijftiende zijn eerste golftournooi. Helaas zorgt een ongeluk met een wakeboard ervoor dat dat hij niet meer (competatief) kan golven.

In het ziekenhuis leent Jake een gitaar en leert zichzelf het instrument te bespelen. Hij speelt in een bar en vertrekt, nadat hij daar een vast onderdeel van de show is geworden, naar Nashville. Daar aangekomen opent hij als eerste een bankrekening en wanneer de medewerkster vraagt wat hij doet, geeft hij haar een cd van zijn muziek. Zij stuurt zijn album door naar een platenmaatschappij.

Dit brengt Jake in contact met een producer en in 2005 tekent hij een contract. Een jaar later brengt hij zijn eerste album uit, “Startin’ With Me“. De titelsong wordt zijn eerste top-10 hit.

In 2009 komt “Easy Does It” uit, en het nummer “Don’t Think I Can’t Love You” piekt op nummer 2. Van zijn derde studioalbum, “Barefoot Blue Jean Night“, levert het titelnummer hem zijn eerste nummer 1 hit op. De volgende single, “Alone with You” komt ook op nummer 1 te staan.

jake owen nieuws

Discografie

greetings from jake (2019)
american love (2016)
days of gold (2013)
barefoot blue jean night (2011)
easy does it (2009)
startin with me (2006)

Volg Jake Owen

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty