De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Hunter Hayes

Hunter Easton Hayes
9 september 1991  |  Breaux Bridge, Louisiana, U.S.A.

Op tweejarige leeftijd krijgt Hunter van zijn oma een speelgoed accordeon. Het is de start van een snelle carrière en het eerste – van in totaal dertig – instrument, die hij leert bespelen. Vanaf zijn vierde levensjaar treedt hij regelmatig op in televisieprogramma’s, hij zingt in zowel de Engelse als Franse taal.

Zijn hoogtepunt is wellicht een optreden voor Bill Clinton in het Witte Huis op zevenjarige leeftijd. Hij doet mee aan de talentenjacht ‘America’s Most Talented Kids’ op zijn dertiende.

In 2008 verhuist hij naar Nashville, waar hij eerst als songwriter aan de slag gaat. Hij werkt onder andere met Rascal Flatts aan het nummer “Play” (van het album “Nothing Like This“). Kort daarna tekent hij een platencontract.

Zijn debuutalbum, “Hunter Hayes“, komt uit in oktober 2011. Het levert hem met “Wanted” zijn eerste nummer 1 hit op. Daarnaast scoort hij met “Somebody’s Heartbreak” en “I Want Crazy” nog twee top 10 hits.

In 2014 komt zijn tweede album uit: Storyline. De openingstrack, “Invisible”, blijkt wederom een top 10 hit. Om aandacht te vragen voor de voedseltekorten en honger onder kinderen, breekt hij in dat jaar een wereldrecord: het Guiness wereldrecord van het grootste aantal gespeelde concerten binnen 24 uur.

Een jaar later komt het “21 Project” uit. Het zijn de nummers van zijn EP “21” in drie verschillende versies: studio, akoestisch en live.

hunter hayes nieuws

Discografie

wild blue part1 (2019)
21 project (2015)
storyline (2014)
hunter hayes (2011)

Volg Hunter Hayes

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty