De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Granger Smith

Granger Smith
4 september 1979  |  Dallas, Texas, U.S.A.

Granger Smith raakt op jonge leeftijd geïnteresseerd in muziek en leert zelf op veertienjarige leeftijd gitaar spelen. Hij kiest voor de gitaar om twee redenen. Ten eerste omdat hij denkt dat meisjes dan meer aandacht aan hem zullen schenken. De tweede reden is dat George Strait er één speelt.

Niet lang daarna speelt hij in de weekends op kleine podia in het noorden van Texas, en bezoekt hij zoveel mogelijk concerten van George Strait. In zijn vrije tijd werkt hij aan liedjes, en wanneer hij negentien jaar oud is brengt hij zijn eerste album in eigen beheer uit. Een jaar later vertrekt hij naar Nashville voor het grote werk.

Hij doet daar niet alleen veel ervaring op als muzikant en tekstschrijver, maar leert ook veel over opname- en productietechnieken. Dit blijkt later in zijn carrière een groot voordeel te zijn.

Na vier jaar Nashville besluit Granger terug te keren naar Texas om zijn school af te maken en een band te beginnen. Hij haalt zijn diploma en de populariteit van de band groeit ook, niet in de laatste plaats omdat ze hun fans centraal stellen en social media omarmen.

In zijn nummer “Sleeping On The Interstate” zingt hij de volgende woorden die hem als artiest typeren:

Connecting map dots like poets and prisoners,
trying to live more like a lover than sinner,
slave to dreams so far away.”

In 2013 wordt zijn album “Dirt Road Driveway” een succes en breekt hij, na in eigen beheer zeven studioalbums, één livealbum en twee EP’s uitgebracht te hebben, door bij het grote publiek. Twee jaar later tekent hij zijn een platencontract bij Broken Bow Music Group.

Zijn eerste single bij dit label, “Backroad Song”, wordt meteen een hit. In maart 2016 komt zijn eerste ‘officiële’ studioalbum uit: “Remington“.

granger smith nieuws

Discografie

when the good guys win (2017)
remington (2016)

Volg Granger Smith

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty