Gloriana

Groepsleden

Rachel Reinert, Mike Gossin, Tom Gossin

Afkomstig uit

Verenigde Staten

Discografie

  • Three (2015)
  • A Thousand Miles Left Behind (2012)
  • Gloriana (2009)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

De band “Gloriana” is in 2008 opgericht en bestaat, na het vertrek van Cheyenne Kimball in 2011, uit de broers Mike en Tom Gossin en Rachel Reinert.

De debutsingle van de band, “Wild At Heart” is meteen goed voor een Top 15 notering in de ‘Billboard Hot Country Songs’ hitlijst. Het debuutalbum “Gloriana” komt in augustus 2009 uit en reikt tot positie 3 op de ‘Billboard 200’ en positie 2 op de ‘Billboard Country Albums’.

Na het vertrek van Cheyenne Kimball, gaat de groep als een trio verder. In 2012 komt hun tweede album uit: “A Thousand Mile Left Behind“. Ook dit album levert een aantal hits op: “(Kissed You) Good Night” en “Can’t Shake You”.

Op 2 juni 2015 komt het derde album uit. Dit album heeft de toepasselijke titel “Three”. Van dit album wordt alleen “Trouble” als single uitgebracht. Het nummer scoort niet goed en op 7 januari 2016 kondigt Rachel Reinert aan dat ze de band verlaat.

Concerten

Helaas heeft Gloriana op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!