Gary Allan Herzberg

Op 05 december 1967 wordt Gary Allan Herzberg (50 jaar) geboren in La Mirada California, Duitsland.

Discografie

  • Set You Free (2013)
  • Icon (2012)
  • Get Off On The Pain (2010)
  • Living Hard (2007)
  • Greatest Hits (2007)
  • Tough All Over (2005)
  • See If I Care (2003)
  • Alright Guy (2001)
  • Smoke Rings In The Dark (1999)
  • It Would Be You (1998)
  • Used Heart For Sale (1996)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Gary Allan is geboren in La Miranda (California), in een huishouden waar de gitaar van de familie altijd zichtbaar in huis moest staan van zijn moeder. Dat was haar manier om ervoor te zorgen dat de familie plaats zou maken voor muziek.

Dat is gelukt. Op zijn dertiende speelt Gary met zijn vader op Honky Tonks. Twee jaar later al krijgt hij een platencontract aangeboden, maar hij slaat dat aanbod af. Zijn ouders willen graag dat hij zijn school afmaakt en zijn vader is van mening dat hij zijn ‘eigen stijl’ nog niet heeft ontwikkeld.

Na zijn afstuderen speelt hij, met zijn band “The Honkly Tonk Wranglers”, in bars en clubs. De zalen zijn altijd uitverkocht, en Gary wordt dan ook vaak gevraagd om in grotere zalen te spelen. De voorwaarde dat hij dan geen ‘oude’ country meer mag spelen weerhoudt hem ervan.

Om rond te komen heeft Gary, eenmaal in Nashville aangekomen, een baantje als autoverkoper. Op een dag laat hij een demo tape achter in een auto die door een rijk echtpaar is gekocht. Zij horen de tape, en als ze erachter komen dat de verkoper de zanger is, sturen ze hem een cheque van $ 12.000. Hiermee kan hij zijn eerste songs opnemen, songs die hem later zijn eerste platencontract opleveren.

Zijn eerste album, “Used Heart For Sale“, komt in 1996 uit en brengt een Top 10 hit voort: “Her Man”. Zijn tweede en derde album “It Would Be You” en “Smoke Rings In The Dark” brengen ook succesvolle singles voort.

In 2001 komt “Alright Guy” uit, met het nummer “Man To Man”. Dit wordt Gary’s eerste nummer 1 hit.  Het album “See If I Care” uit 2003 geeft hem nog meer succes, “Tough Litte Boys” en “Nothing On But The Radio” bereiken beiden de nummer 1 positie.

De titel van dat album, “See If I Care“, is een directe verwijzing naar zijn eigen overtuiging om de muziek te maken die hij wil. Volgens Gary werd hem te vaak een richting opgedrongen door de platenbazen en kan het hem persoonlijk niet schelen of mensen zijn albums kopen of niet.

Mensen blijven echter zijn muziek kopen en hij levert nog enkele succesvolle en unieke albums af, “Tough All Over” in 2003, “Living Hard” in 2007, “Get Off On The Pain” (2009 en “Set You Free” in 2013.

Concertagenda

Helaas heeft Gary Allan geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!