Troyal Garth Brooks

Op 07 februari 1962 wordt Troyal Garth Brooks (56 jaar) geboren in Tulsa Oklahoma, Duitsland.

Discografie

  • Gunslinger (2016)
  • Man Against Machine (2014)
  • The Ultimate Hits (2007)
  • The Lost Sessions (2005)
  • Scarecrow (2001)
  • The Life Of Chris Gaines (1999)
  • Double Live (1998)
  • Sevens (1997)
  • Fresh Horses (1995)
  • The Hits (1994)
  • The Garth Brooks Collection (1994)
  • In Pieces (1993)
  • The Chase (1992)
  • Ropin' The Wind (1991)
  • No Fences (1990)
  • Garth Brooks (1989)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Garth Brooks is op 7 februari 1962 in Tulsa (Oklahoma) geboren. Zijn moeder, Colleen McElroy Carroll, is een countryzangeres uit de jaren ’50. In hun huis in Yukon (Oklahoma) houdt de familie wekelijkse talentshows, waaraan alle kinderen verplicht moeten deelnemen.

Garth leert al snel gitaar en banjo spelen en zingt vaak bij deze familie-evenementen. Toch gaat zijn voorkeur uit naar sport. Hij speelt football, baseball en doet aan atletiek.

Ondanks zijn voorkeur voor sport, begint zijn professionele muziekcarrière niet lang na zijn afstuderen in 1984. Hij zingt en speelt gitaar in verschillende clubs en bars en een jaar later gaat Garth naar Nashville. In 1989 komt zijn eerste album “Garth Brooks” uit.

De eerste zes albums van Garth krijgen allemaal de diamanten status in de USA.

Sinds zijn debut, in 1989, heeft Garth 20 albums gereleased en een groot aantal belangrijke awards gewonnen. In totaal heeft hij 68.630.000 albums verkocht (status per mei 2013) en is daarmee één van de best verkopende artiesten in de wereld.

In 2001 geeft Garth aan te stoppen met het opnemen van albums en touren, maar in 2009 heft Garth zijn vrijwillige pensioen langzaam op. Hij gaat in Las Vegas spelen en neemt ook weer nieuw materiaal op.

Man Against Machine” is in 2014 zijn eerste studio album met nieuw materiaal sinds een decenium.

 

Concertagenda

Helaas heeft Garth Brooks geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!