De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Frankie Ballard

Frank Robert Ballard IV
16 december 1982  |  Battle Creek, Michigan, U.S.A.

Frankie Ballard wint in 2008 de talentenjacht van Kenny Chesney, de ‘Next Big Star Competition’. Als winnaar mag hij enkele shows openen voor Kenny en in 2010 tekent hij een contract bij Reprise Records.

Zijn debuutsingle “Tell Me You Get Lonely” haalt de 33e plaats in de Billboard ‘Hot Country Songs’ hitlijst. In 2011 maakt hij zijn debuut in de Grand Ole Opry en zijn tweede single “A Buncha Girls” komt in de Top 40.

Beide nummers staan op zijn debuutalbum “Frankie Ballard” uit 2011. Dat jaar opent hij ook voor Lady Antebellum in hun ‘Own The Night Tour’.

In 2013 verhuist hij naar Warner Bros en brengt hij zijn derde single “Helluva Life” uit. Het levert hem zijn eerste nummer 1 hit op. In 2014 volgt zijn tweede studioalbum: “Sunshine & Whiskey“, waarvan de titeltrack en “Young & Crazy” ook enige tijd de lijst aanvoeren.

“El Rio” uit 2016 neemt hij op in El Paso (Texas) en niet, zoals haast gebruikelijk is, in Nashville. De reden is dat hij zich weer helemaal wil focussen op de muziek, zonder de afleiding van ‘Music City‘. Hij is daarin zeker geslaagd, het album staat vol met mooie nummers, zoals “Cigarette”, “It All Started With A Beer” en de Bob Seger cover “You’ll Accomp’ny Me”.

De tour die volgde brengt hem in oktober 2016 ook naar Europa. Hij geeft een waanzinnig gaaf concert in de kleine zaal van de Sugar Factory in Amsterdam. En Frankie heeft de smaak te pakken, want binnen een jaar is hij al weer terug in Nederland. Ditmaal voor maar liefst drie concerten!

frankie ballard nieuws

Discografie

el rio (2016)
sunshine whiskey (2014)
frankie ballard (2011)

Volg Frankie Ballard

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty