Faith Hill

Volledige naam

Audrey Faith Perry

Geboortedatum

21 september, 1967(52 jr)

Geboren in

Jackson (Mississippi), Verenigde Staten

Discografie

  • The Rest Of Our Life (2017)
  • The Hits (2007)
  • Fireflies (2005)
  • Cry (2002)
  • There You'll Be (2001)
  • Breathe (1999)
  • Faith (1998)
  • It Matters To Me (1995)
  • Take Me As I Am (1993)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Faith groeit op bij een pleeggezin en zingt als kind al in de kerk in haar woonplaats. Ook leert ze al jong gitaarspelen.  Ze is nog geen zeventien als ze haar eerste countryband opricht en speelt op lokale markten en rodeo’s.

Na haar school verhuist ze naar Nashville (Tennessee). Daar heeft ze allerlei baantjes. Zo is ze onder andere receptioniste bij een muziekuitgever en pakt merchandising in voor haar idool Reba McEntire.

In 1988 trouwt ze met Daniel Hill, een songwriter en manager bij een muziekuitgever. In 1993 komt haar eerste album “Take Me As I Am” uit. Het wordt meteen een groot succes. Haar eerst single “Wild One” staat vier weken lang op nummer 1.

Het jaar 1994 is een bewogen jaar voor haar. Haar huwelijk met Daniel Hill wordt ontbonden en ze start een emotionele zoektocht naar haar natuurlijke moeder. Muzikaal gaat het een stuk beter, ze opent concerten voor Reba McEntire, Alan Jackson en Brooks & Dunn en wint diverse prijzen. Ook haar tweede album “It Matters To Me” uit 1995 blijkt erg succesvol.

In het voorjaar van 1996 treedt ze op in het voorprogramma van Tim McGraw, tijdens zijn ‘Spontaneous Combustion’ tour. De vonken vlogen er inderdaad vanaf en in oktober trouwt het stel. Samen hebben ze drie dochters, Gracie Katherine (1997), Maggie Elizabeth (1998), Audrey Caroline (2001).

Met haar derde album “Faith” uit 1998 behaalt ze wederom twee nummer 1 hits: “This Kiss” en “Just To Hear You Say That You Love Me”. Na het succes van “This Kiss” in de pophitlijsten, verlegt ze met “Breathe” de focus naar die muziekrichting.

Na enkele jaren de focus op haar gezin en kinderen te hebben gehad, komt in 2005 een nieuw countryalbum van haar uit: “Fireflies“. Ook dit album produceert enkele hits, onder andere “Mississippi Girl”, “The Lucky One” en “Like We Never Loved At All”.

In 2017 gaan Tim & Faith op wereldtournee in de Soul2Soul tour.

Concerten

Helaas heeft Faith Hill op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!