De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Faith Hill

Audrey Faith Perry
21 september 1967  |  Jackson, Mississippi, U.S.A.

Faith groeit op bij een pleeggezin en zingt als kind al in de kerk in haar woonplaats. Ook leert ze al jong gitaarspelen. Ze is nog geen zeventien als ze haar eerste countryband opricht en speelt op lokale markten en rodeo’s.

Na haar school verhuist ze naar Nashville (Tennessee). Daar heeft ze allerlei baantjes. Zo is ze onder andere receptioniste bij een muziekuitgever en pakt merchandising in voor haar idool Reba McEntire.

In 1988 trouwt ze met Daniel Hill, een songwriter en manager bij een muziekuitgever. In 1993 komt haar eerste album “Take Me As I Am” uit. Het wordt meteen een groot succes. Haar eerst single “Wild One” staat vier weken lang op nummer 1.

Het jaar 1994 is een bewogen jaar voor haar. Haar huwelijk met Daniel Hill wordt ontbonden en ze start een emotionele zoektocht naar haar natuurlijke moeder. Muzikaal gaat het een stuk beter, ze opent concerten voor Reba McEntire, Alan Jackson en Brooks & Dunn en wint diverse prijzen. Ook haar tweede album “It Matters To Me” uit 1995 blijkt erg succesvol.

In het voorjaar van 1996 treedt ze op in het voorprogramma van Tim McGraw, tijdens zijn ‘Spontaneous Combustion’ tour. De vonken vlogen er inderdaad vanaf en in oktober trouwt het stel. Samen hebben ze drie dochters, Gracie Katherine (1997), Maggie Elizabeth (1998), Audrey Caroline (2001).

Met haar derde album “Faith” uit 1998 behaalt ze wederom twee nummer 1 hits: “This Kiss” en “Just To Hear You Say That You Love Me”. Na het succes van “This Kiss” in de pophitlijsten, verlegt ze met “Breathe” de focus naar die muziekrichting.

Na enkele jaren de focus op haar gezin en kinderen te hebben gehad, komt in 2005 een nieuw countryalbum van haar uit: “Fireflies“. Ook dit album produceert enkele hits, onder andere “Mississippi Girl”, “The Lucky One” en “Like We Never Loved At All”.

In 2017 gaan Tim & Faith op wereldtournee in de Soul2Soul tour.

faith hill nieuws

Discografie

the rest of our life (2017)
the hits (2007)
fireflies (2005)
cry (2002)
there youll be (2001)
breathe (1999)
faith (1998)
it matters to me (1995)
take me as i am (1993)

Volg Faith Hill

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty