Eve McKing

in Wijk bij Duurstede , Nederland.

Discografie

We hebben (nog) geen discografie van eve-mcking samengesteld.

Biografie

Eve McKing wordt in de jaren ’90 in Wijk bij Duurstede geboren als Yvon Mocking. Op haar 21e start ze haar professionele muziekcarrière, waarbij ze in eerste instantie kiest voor een stijl als K’s Choice, Alanis Morissette en Anouk.

Met haar energieke optredens weet ze het publiek iedere keer voor zich te winnen. Vanuit haar groeiende fanbase komt dan ook het verzoek om een album. Na de release van haar eerste single “She Waits” in 2013 verschijnt een jaar later de EP “Get To Know Me”.

Ze treedt op in onder andere Tivoli en Sugarfactory en krijgt zelfs uitnodigingen van de nationale radiozenders. Hoogtepunt uit die periode zijn de optredens als support-act voor Blof en Guus Meeuwis.

Eind 2015 komt ze in aanraking met countrymuziek, vooral de countrypop van Carrie Underwood en Miranda Lambert spreekt haar aan. De eerlijke, vaak uit het leven gegrepen songteksten en betrekkelijk eenvoudige, no-nonsense muziekstijl spreken haar aan en ze besluit het roer om te gooien.

Een nieuw tijdperk, een nieuwe naam: Eve McKing is geboren. De eerste vruchten van deze ommezwaai zijn de singles “Roll With The Punches” en “Strange Fascination”. Ook in haar nieuwe rol krijgt ze de kans op bij zowel 3FM, Radio 2 als enkele lokale omroepen haar muziek te spelen.

Concertagenda

Helaas heeft Eve McKing geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!